Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за теракт в Пітері

Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за теракт в Пітері

Укрінформ
Відповідальність за теракт в метро Санкт-Петербурга взяло на себе угрупування, імовірно пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда".

Про це повідомляє моніторингова група SITE Intelligence Group, повідомляє "Медуза".

"Мова йде про угруповання під назвою "Катіба аль-Імам Шаміль" ("Батальйон Імама Шаміля"). Теракт нібито був організований за наказом лідера "Аль-Каїди" Аймана аль-Завахірі як відповідь на дії Росії в Сирії, Чечні та Лівії. При цьому організація вже пригрозила новими атаками", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: в результаті теракту в петербурзькому метро загинули 15 осіб. У їх числі - терорист-смертник, який здійснив самопідрив у вагоні поїзда, коли він перебував на перегоні між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут". При вибуху постраждали понад 50 людей. За інформацією Слідчого комітету Росії, всього у справі про теракт в петербурзькому метро проходять 10 осіб.

Підозрюваний в організації теракту уродженець Киргизії Аброр Азімов був заарештований 18 квітня. Його затримали в Одинцовському районі Підмосков'я, при ньому був знайдений заряджений бойовий пістолет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-