Пхеньяну не залякати Австралію ядерним ударом - міністр оборонної промисловості

Пхеньяну не залякати Австралію ядерним ударом - міністр оборонної промисловості

Укрінформ
Міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн назвав заяву Північної Кореї про можливість ядерного удару по місту Дарвін смішною і закликав КНДР припинити ядерні випробування та проводити розумну міжнародну політику. 

Про це повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.

«Північна Корея поки не має можливості досягти берегів Австралії балістичними ракетами з ядерною боєголовкою. І завдання адміністрації США, в чому її підтримує Австралія, не допустити наявності такої можливості взагалі», - заявив Пайн.

Водночас міністр наголосив, що Австралія у жодному випадку не хоче загострення ситуації на Корейському півострові.

«Очевидно, що ми воліємо уникнути воєнних дій, однак ми також хочемо, щоб Північна Корея поводилася як розсудливий учасник міжнародної спільноти. Це означає, що має бути припинено їхні ракетні випробування та згорнуто підготовку до ядерної війни зі Сполученими Штатами, Японією чи Південною Кореєю», - сказав австралійський міністр, при цьому також закликавши Китай взяти на себе провідну роль у здійсненні впливу на Північну Корею для досягнення цієї мети.

Окрім того, Пайн спростував заяву північнокорейських ЗМІ, що чергова ротація 1250 морських піхотинців США у Дарвіні, підкріплена елементом бойової авіації, спрямована на розгортання військової кампанії проти Північної Кореї, нагадавши що це «багаторічна політика уряду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-