Ердоган подав скаргу в прокуратуру на французького політолога

Ердоган подав скаргу в прокуратуру на французького політолога

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав скаргу в прокуратуру на французького політолога Філіпа Моро-Дефаржа, що допустив скандальні висловлювання на адресу глави Турецької держави.

Про це повідомляє Анадолу.

Як повідомляється, в ефірі програми «Світ за 7 днів» на телеканалі BFM Business професор Французького інституту міжнародних відносин (IFRI) Моро-Дефарж сказав, що, враховуючи підсумки конституційного референдуму в Туреччині, залишаються два шляхи: або громадянська війна, або його (Ердогана - ред.) усунення.

«Необхідно з'ясувати, кому саме було адресовано заклик до фізичного усунення президента, а також вивчити зв'язки Філіпа Моро-Дефаржа з терористичними організаціями, у тому числі PKK і течією Фетуллаха Гюлена (FETO). Важливо порушити кримінальну справу за вказаним фактом», - йдеться в скарзі.

Як повідомляється, адвокат президента Туреччини Гусейн Айдин подав чотирьохсторінкову скаргу в Республіканську прокуратуру Анкари.

Згідно зі статтею 310 КК Туреччини, слова політолога Моро-Дефаржа можна розцінювати як заклик до замаху на президента, зазначається в скарзі.

Законодавство Туреччини допускає порушення кримінальної справи відносно іноземних громадян за вказаною категорією злочинів.

Раніше французький політолог просив офіційні вибачення за висловлювання на адресу президента Туреччини. «Від щирого серця прошу вибачення», - сказав Моро-Дефарж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-