У Вірменії зарізали російського контрактника

У Вірменії зарізали російського контрактника

Укрінформ
Російський військовослужбовець-контрактник був знайдений з колото-різаною раною шиї біля магазину на військовій базі Гюмрі у Вірменії.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на міністерство оборони Росії і поліцію Вірменії.

Генпрокуратура Вірменії підтвердила, що за фактом загибелі 21-річного Дмитра Ялпаєва завели справу за статтею "вбивство".

За повідомленням прес-служби Південного військового округу Росії, напад стався близько 17:00 в суботу. Військовослужбовцю завдали ножове поранення, від якого він помер. "За попередніми даними, вбивство скоєне на побутовому грунті", - йдеться в повідомленні.

Поліція Гюмрі затримала чоловіка, який застосував ніж. Справу розслідують штаб російського військового округу і місцеві правоохоронні органи.

Гюмрі, друге за величиною місто Вірменії, розташоване на півночі країни. Розташована тут 102-а російська військова база вже не раз ставала джерелом трагедій.

У січні 2015 року військовослужбовець 102-ї російської бази рядовий Валерій Пермяков, пішовши в самоволку, застрелив шістьох місцевих жителів і намагався втекти через кордон до Туреччини. Жорстоке вбивство спровокувало багатотисячні демонстрації з вимогою передачі обвинуваченого під вірменську юрисдикцію. В серпні 2016 року суд загальної юрисдикції Ширакської області засудив Пермякова до довічного ув'язнення.

Влітку 2015 року був убитий товаришем по службі військовослужбовець 102-ї військової бази в Гюмрі Іван Новіков.

У березні того ж року зниклий контрактник російських прикордонних військ був знайдений повішеним біля супермаркету на дорозі з Гюмрі в село Маісян.

У 2010 році Росія і Вірменія продовжили термін дії договору про розміщення бази до 2044 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-