Теракт на Єлисейських полях: нападник виявився рецидивістом

Теракт на Єлисейських полях: нападник виявився рецидивістом

Укрінформ
39-річний Карім Шерфі, який стріляв у поліцейських на Єлисейських полях у Парижі, раніше був судимий, проте у в'язниці явних ознак радикалізації його поглядів помічено не було.

Про це заявив на прес-конференції увечері п'ятниці прокурор Парижа Франсуа Моленс, повідомляє RFI

"Протягом останніх 14 років, значну частину з яких Шерфі провів за гратами, не було помічено ознак радикалізації його поглядів або ознак релігійного фанатизму", - зазначив Моленс.

Він нагадав, що Шерфі, який народився 31 грудня 1977 року під Парижем, у департаменті Сена Сен-Дені, у минулому був засуджений за замах на життя співробітників поліції, а також застосування насильства під час ув'язнення і крадіжку зі зломом.

За словами прокурора, слідство не виключає, що має справу із злочинцем-одинаком, але веде також пошук можливих спільників. Відповідальність за напад на поліцейських на Єлисейських полях взяло на себе угрупування «Ісламська держава», назвавши, проте, виконавцем теракту якогось Абу Юсефа «Бельгійця».

Як повідомлялося, 20 квітня ввечері Шерфі з автомата обстріляв поліцейський патруль і автобус на Єлисейських полях. 37-річний співробітник поліції Ксав’є Жюжеле був убитий двома пострілами в голову. Двоє поліцейських поранено, в одного з них важке поранення в живіт.

Нападника було застрелено. Поряд з його тілом була знайдена записка від руки на підтримку ІД. В автомобілі злочинця знайдено помпову рушницю, два ножі з довгими лезами, а також Коран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-