Під час протестів у Венесуелі загинули вже 20 осіб

Під час протестів у Венесуелі загинули вже 20 осіб

Укрінформ
Масові акції протесту, що тривають у різних містах Венесуели і подекуди вилились у сутички мітингувальників з правоохоронцями, вже призвели до загибелі 20 людей. Попри це опозиція запланувала на вихідні проведення масштабних "мовчазних маршів".

Про це повідомляє DW.

 "Кількість загиблих тепер зросла до загалом 20 осіб, серед них - 13-річний підліток. Повідомляється також про десятки поранених", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у столиці Каракасі під час сутичок з поліцією у ніч проти п'ятниці загинуло щонайменше 12 осіб. Після багатоденних акцій протесту поліція та сили безпеки приведені у стан підвищеної готовності.

Та попри це, у вихідні опозиція планує повести "мовчазні марші" до резиденцій єпископів. Крім того, опозиційні до уряду нинішнього президента-соціаліста Ніколаса Мадуро політики оголосили "національну блокаду" вулиць та доріг на 24 квітня.

Як повідомлялося, масові демонстрації проти Мадуро активізувалися після того, як 30 березня Верховний суд Венесуели позбавив парламент повноважень. Згодом це рішення скасували, проте це не заспокоїло ситуацію в країні, що перебуває у глибокій економічній кризі.

У столиці країни й багатьох інших містах на акції протесту опозиції вийшли сотні тисяч громадян. Під час демонстрацій нерідко виникали сутички з поліцією, в ході яких дехто з мітингувальників стріляв із вогнепальної зброї в поліцію, правоохоронці у відповідь застосовували сльозогінний газ. У кількох містах, включно зі столицею, акції протесту переростали у вуличні бої між демонстрантами й поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-