Вперше з XIX століття Британія прожила день без вугілля

Вперше з XIX століття Британія прожила день без вугілля

Укрінформ
Вперше з кінця XIX століття Великобританія протягом одного робочого дня не використовувала електричну енергію, для виробництва якої використовувалося б кам'яне вугілля.

Про це повідомляє BBC.

За даними британського оператора ліній електропередачі (Національної мережевої компанії), день 21 квітня став поворотним моментом в програму поетапного відмови від використання вугілля до 2025 року.

Податок на викиди шкідливих речовин вже призвів до того, що вугільні електростанції стали економічно невигідними. Поступово Великобританія переходить на поновлювані джерела енергії - вітер і сонячне світло.

Однак на продовженні використання вугілля наполягає промисловість - саме тому повністю відмовитися від вугілля планується лише до 2025 року.

У грудні 2015 року у Великобританії закрилася остання глибока вугільна шахта Келлингли в Йоркширі на півночі Англії. У ній на 800-метровій глибині працювали 450 гірників.

Наразі в Британії все ще продовжують працювати кілька вугільних кар'єрів.

В липні 2016 року фахівці Всесвітнього фонду дикої природи та інших організацій підготували доповідь, згідно з якою шкода від роботи вугільних електростанцій у Європі оцінюється в 23 тис. передчасних смертей на рік.

На кінець 2015 року в ЄС працювали 280 вугільних електростанцій. На вугілля в 2015 році припадало 24% електроенергії, що виробляється в ЄС. Частка вугілля в енергетиці Європи скорочується, але поки деякі країни, включаючи Польщу і Чехію, не планують повністю відмовитися від цього виду електроенергії, зазначає BBC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-