США не знімуть санкції з

США не знімуть санкції з "Роснефти" заради проектів Exxon

Укрінформ
США не знімуть санкції з "Роснефти" заради проекту компанії Exxon Mobil, яка планувала спільну з російським нафтовим концерном розробку родовищ у Чорному морі.

Як передає Радіо Свобода, про це оголосив американський міністр фінансів Стівен Мнучин

Днями газета Wall Street Journal повідомила, що Exxon домагається від Вашингтона дозволу вивести "Роснефть" з-під санкцій. Компанія, близька до оточення Путіна, поряд з іншими потрапила під фінансові обмеження, введені США за анексію Криму і підтримку сепаратистів на сході України.

"Запит нафтового гіганта нины розглядається і докладно вивчається адміністрацією Трампа, оскільки концерн включає в себе компанії, якими раніше керував нинішній держсекретар США Рекс Тіллерсон", - пише АР.

Як відомо, п'ять років тому Тіллерсон уклав угоду з "Роснефтью" в результаті прямих переговорів з російськими офіційними особами, включаючи президента РФ.

Однак спільні проекти ExxonMobil і "Роснефти" потрапили під американські санкції, згідно з яким компанії США не мають права передавати російської компанії сучасні технології буріння і використовувати їх для розробки родовищ на Чорноморському шельфі.

Повідомляється, що прохання ExxonMobil зробити для неї виняток у питанні антиросійських санкцій привернулj увагу Конгресу, який, навпаки, налаштований на їх розширення через кібератаки під час минулорічних виборів у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-