Радбез ООН таки погодив засудження ракетних пусків Пхеньяна

Радбез ООН таки погодив засудження ракетних пусків Пхеньяна

Укрінформ
Після недавньої відвертої конфронтації в Раді Безпеки ООН між делегаціями РФ і країн Заходу внаслідок загострення ситуації навколо Сирії, члени Радбезу в четвер дійшли згоди в голосуванні по заяві для преси, яка засуджує ракетні пуски КНДР.

Текст заяви Укрінформу отримав від Місії України при ООН.

"Члени Ради Безпеки рішуче засудили недавній запуск балістичної ракети, проведений КНДР 15 квітня 2017 року. Члени Радбезу висловили стурбованість у зв'язку з високим рівнем дестабілізуючої поведінки Північної Кореї та кричущого й провокаційного нехтування нею рішень РБ ООН шляхом проведення пусків балістичних ракет та в порушення своїх же міжнародних зобов'язань відповідно до резолюцій 1718 (2006) РБ ООН, 1874 (2009), 2087 (2013), 2094 (2013), 2270 (2016 г.), і 2321 (2016)", - наголошується в документі.

У заяві також підкреслюється вимога до КНДР негайно припинити подальшу агресивну поведінку, яка призводить до збільшення напруження в регіоні. У цьому зв'язку в Радбезі підкреслили, що продовжать "уважно стежити за ситуацію й застосовувати подальші важливі заходи, включаючи санкції". При цьому члени Ради Безпеки підкреслили, що чекають від уряду КНДР прихильності повної денуклеаризації всієї території країни.

У РБ ООН також підтвердили важливість підтримання миру й стабільності на Корейському півострові та висловили свою прихильність "мирному дипломатичному й політичному врегулюванню ситуації" на основі діалогу.

Як раніше повідомляло агентство, у КНДР погрожують перетворити Америку на попіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-