Пентагон проведе тести на здатність ефективно збивати ракети КНДР

Пентагон проведе тести на здатність ефективно збивати ракети КНДР

Укрінформ
Мінборони США в травні запланувало проведення двох тестів для систем протиракетної оборони, які мають підтвердити здатність ефективно збивати ракети, запущені з території КНДР.

Про це повідомив у вівторок телеканал CNN із посиланням на джерела в Пентагоні.

"Заплановані раніше випробування в Тихому океані є частиною загальної програми протиракетної оборони США щодо захисту від загроз з боку Північної Кореї й Ірану", - повідомили представники американського військового відомства.

При цьому підкреслюється, що нинішні тести будуть спрямовані на подолання викликів, які містить ракетно-ядерна програма КНДР.

Один із заходів включатиме тестовий запуск вдосконаленої протиракети Standard з корабля ВМС США. Випробування проходитимуть у Тихому океані, оскільки цей регіон має достатньо великий діапазон для випробувань.

Модернізована ракета була випробувана лише один раз. Нова версія має вдосконалений підсилювач і боєголовку, тож ракета має залишатися ефективною на великих відстанях. У програмі, яка спрямована на забезпечення захисту від північнокорейських ракет середньої дальності, також бере участь Японія.

Друге серйозне випробуванням в Тихоокеанському регіоні, заплановане на кінець травня, має на меті випробувати захист від міжконтинентальних балістичних ракет КНДР, що можуть загрожувати США. Цей вид тестування включає використання ракет-перехоплювачів дальнього радіусу дії наземного базування, розміщених на Алясці і в Каліфорнії. Ця програма існує вже понад десять років, але, за результатами проведених випробувань, тільки половина з них пройшла успішно.

В останній доповіді Пентагону система дальнього радіусу дії була розкритикована. У доповіді йшлося, що вона "продемонструвала обмежені можливості для захисту території США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-