Турецький референдум виявив провали у інтеграційній політиці - ЗМІ

Турецький референдум виявив провали у інтеграційній політиці - ЗМІ

Укрінформ
Голосування німецьких турків показало багато негативних моментів у інтеграції іноземців до Німеччини.

Про це йдеться в коментарі газети Frenkfurter Allgemeine Zeitung.

«Результат голосування за Ердогана в Німеччині показує, наскільки важко інтегрувати мігрантів. Минулі помилки в політиці міграції не повинні повторитися в часи кризи біженців», - йдеться в статті.

Автор зазначає, що політична Німеччина шокована, в тому числі і тим, що на перспективі членства в ЄС фактично можна поставити хрест. Почуття розгубленості додає те, що президент Ердоган, як вже було і на минулих виборах, отримує в Німеччині навіть більшу підтримку співвітчизників, ніж у себе вдома. У ФРН за нього проголосувало більше 400 тисяч чоловік - 64% тих, хто прийшов до урн (в Нідерландах і Бельгії показник був і того більше – 68% і 75% відповідно). Це при тому, що в Європі у цих людей було куди більше можливостей отримання незалежної інформації і в рази менше пропаганди, ніж у Туреччині. Але дві третини вирішили підтримати те, що було очевидно «вибором між демократією і деспотією», підтримати «перетворення Туреччини в Эрдоганистан».

Це, на думку автора, не свідчить на користь політичної культури турків, які проживають в Німеччині. Але це не робить честі й тим німецьким політикам та партіям, які десятиліттями співали дифірамби мультикультуралізму і які приписують йому сприятливому ефекту проти націоналізму - проти німецького націоналізму», закриваючи очі на все інше. Між тим, недоліки і прорахунки у інтеграційній політиці існували роками.

«Найбільшою помилкою німецької політики інтеграції було не те, щоб бути дуже неприємною; вона, навпаки, була надто щедрою і походила з помилкового розуміння толерантності», - вважає автор.

Він зазначає, що інтеграція великого числа людей з інших культурних шарів є однією з найскладніших завдань. Особливо якщо самі приїжджаючі, як виявляється, зовсім не хочуть бути інтегровані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-