Смоленська катастрофа: контррозвідка Польщі має «надсекретну» заяву

Смоленська катастрофа: контррозвідка Польщі має «надсекретну» заяву

Укрінформ
Голова Служби військової контррозвідки Польщі Пйотр Бончек заявив, що до прокуратури скеровані нові заяви у справі катастрофи президентського літака під Смоленськом.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Заява є надсекретною і стосується організації візиту до Смоленська. Вона містить також інформацію про контакти і співпрацю Служби військової контррозвідки з Федеральною службою безпеки. Завтра має відбутися слухання екс-прем'єра Польщі Дональда Туска у цій справі", - сказав Бончек.

Він також наголосив, що найважливішими є питання про діяльність служб перед візитом, його безпеку, вжиті заходи, а також дії служби після 10 квітня 2010 року до осені 2015 року.

"Можна з упевненістю ствердити, що період після 10 квітня був поворотним моментом у діяльності Служби військової контррозвідки. Якщо раніше контакти з ФСБ були службовими і дипломатичними, то після 10 квітня вони перетворилися у співпрацю, що нагадує союз... Маємо службу (ФСБ - ред.), до якої входять колишні співробітники НКВС, КДБ і які мають підтримку всієї адміністрації Росії, а з іншого боку - Службу військової контррозвідки, яка намагається розширити співпрацю з ФСБ будь-якою ціною", - підкреслив керівник СВК.

Він визнав, що багато експертиз, проведені впродовж попередніх років, показали, що під час організації польоту до Смоленська мали місце порушення не тільки з боку Бюро урядової охорони та Міністерства закордонних справ, а й Служби військової контррозвідки Польщі.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак Ту-154М із президентом Польщі Лєхом Качинським та польськими високопосадовцями. Тоді загинули всі 96 осіб, які перебували на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-