У Європарламенті закликали припинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

У Європарламенті закликали припинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Укрінформ
У Європейському парламенті в черговий раз закликали припинити переговори про вступ Туреччини до Спільноти та переглянути відносини з Анкарою.

Про це заявив лідер Альянсу європейських лібералів та демократів за Європу у Європарламенті Гі Верхофстадт, реагуючи на проведення конституційного референдуму у Туреччині, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Запропоновані зміни до конституції не лише надають президенту Ердогану авторитарну владу, а й скасовують демократичний контроль у Туреччині. При цьому референдум не відповідав демократичним стандартам Ради Європи», - наголосив лідер європейських лібералів.

У заяві відзначається, що напередодні референдуму кампанія проти запропонованих конституційних змін була піддана залякуванню, у результаті чого десятки журналістів були ув’язнені.

«Єдиним логічним висновком у цьому є те, що ЄС повинен негайно припинити переговори про вступ та переглянути відносини з Туреччиною», - переконаний Верхофстадт.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня у Туреччині пройшов референдум про внесення змін до конституції країни, які передбачають розширення повноважень президента та уведення президентської форми державного управління.

Результати та умови проведення референдуму вже були розкритиковані міжнародними організаціями, зокрема Радою Європи та ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-