МВС Німеччини закликає з’ясувати “чесність і чистоту” турецького референдуму

МВС Німеччини закликає з’ясувати “чесність і чистоту” турецького референдуму

Укрінформ
Очільник Міністерства внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр закликав владу Туреччини якомога швидше розслідувати заяви про порушення в ході нещодавнього конституційного референдуму.

Про це де Мезьєр сказав німецькому виданню Rheinische Post в інтерв'ю, опублікованому у вівторок, 18 квітня, інформує DW.

"Зараз потрібно швидко надати пояснення, чи голосування пройшло чесно і чисто, наскільки за поточного стану в Туреччині про це взагалі можна говорити", - зазначив він.

Німецький міністр висловив сподівання, що уряд Туреччини "поводитиметься з результатами референдуму виважено" та не та не вдаватиметься до ескалації ситуації.

Де Мезьєр також закликав турків, і зокрема громадян Туреччини, які проживають у ФРН, до діалогу щодо "конструктивного спільного майбутнього".

Як повідомлялося, в Туреччині минулої неділі, 16 квітня, пройшов референдум, на якому стояло питання значного розширення повноважень президента. За попередніми даними після підрахунку всіх відданих голосів, 51,5% громадян підтримали запропоновані реформи. Міжнародні спостерігачі ОБСЄ та Ради Європи заявили, що плебісцит відбувся за відсутності рівних умов для проведення агітаційних кампаній прихильниками й супротивниками реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-