Колишній глава МЗС Канади заявляє, що свободи слова у Росії немає

Колишній глава МЗС Канади заявляє, що свободи слова у Росії немає

Укрінформ
У сучасній Росії повністю відсутнє таке поняття, як «свобода слова».

Про це у статті для провідного канадського видання National Post зазначив колишній глава МЗС та Міноборони Канади Пітер Маккей. 

«Реальний стан справ є гіршим, ніж найбільш запальне висвітлення у західних ЗМІ: в Росії відсутні свобода слова і свобода преси, а опоненти правлячого режиму гинуть», - пише Маккей.

За його словами, перелік відомих осіб, які загинули від рук російських агентів, «вражає, однак показує лише вершину айсбергу». «Експати, колишні агенти, адвокати та активісти часто отримують кулю або отруту в ситуаціях, що у більшості випадків мають свідчення зв’язків із Кремлем. Відверта жорстокість затьмарює навіть вигадані шпигунські історії із фільмів про Бонда», - йдеться у статті.   

Маккей закликав Канаду ухвалити так званий «акт Магнітського», який дозволить накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу. «Канада потребує законодавства, яке продемонструє її обурення злочинами Росії та покарає винних у їх скоєнні. Відмови у візах, замороження рахунків та співпраця із однодумцями - демократичними союзниками заради притягнення цих убивць до Міжнародного кримінального суду з часом може принести справедливість багатьом жертвам Росії», - підсумовує автор.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент та Естонія. Однак колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж верхня палата парламенту Канади нещодавно ухвалила відповідний законопроект і він був поданий для остаточного затвердження до нижньої.

Фото: russianweek.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-