Ердоган має намір відновити смертну кару

Ердоган має намір відновити смертну кару

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після оголошених результатів конституційного референдуму повідомив про намір відновити в країні смертну кару.

Відновлення практики смертної кари буде його "першим завданням", - заявив Ердоган у Стамбулі під час виступу перед своїми прихильниками, передає DW.

Для схвалення смертної кари потрібна підтримка не менше двох третин депутатів турецького парламенту. Якщо серед депутатів ця ідея не отримає достатньої підтримки, тоді буде проведений референдум, сказав Ердоган. При цьому референдум можливо буде провести, якщо за пропозицію проголосують 60 відсотків членів парламенту.

Про можливість повернення до смертної кари Ердоган заговорив після невдалої спроби державного перевороту, що сталася влітку 2016 року. У Брюсселі зазначили, що відновлення вищої міри покарання поставить хрест на планах Туреччини вступити в Євросоюз.

Як повідомляв Укрінформ, за даними національного Центрвиборчкому, перемогу на нинішньому референдумі здобули прихильники розширення повноважень глави держави. Згідно з попередніми результатами, ініціативу Ердогана підтримали 51,2 відсотка виборців, проти виступили 48,8 відсотка. Ці дані отримані після підрахунку 99,96 відсотка бюлетенів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-