Штати відмовились коментувати “спекуляції” навколо можливого удару по КНДР

Штати відмовились коментувати “спекуляції” навколо можливого удару по КНДР

Укрінформ
Американські ЗМІ повідомили про готовність США завдати попереджувального удару по КНДР, якщо Пхеньян знову спробує випробувати ядерну зброю. Проте Пентагон відмовився коментувати військові плани США.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Пентагоні не обговорюють публічно плани військових операцій, а також спекуляції навколо них", - заявила агентству Reuters у четвер, 13 квітня, офіційний представник у штаб-квартирі американського Міноборони Дана Уайт, маючи на увазі оприлюднену раніше телекомпанією NBC News інформацію про готовність США завдати превентивного удару по Північній Кореї.

За її словами, командний склад завжди "розглядає усі види можливого захисту від будь-яких непередбачених обставин". Представник Пентагону також відзначила, що відданість США захисту своїх союзників, включаючи Японію і Південну Корею, залишається непохитною.

Журналісти NBC News напередодні з посиланням на джерела в американських розвідувальних структурах повідомили, що США готові завдати попереджувального удару по КНДР у разі, якщо стане очевидно, що Північна Корея готує нові випробування ядерної зброї.

За даними джерел, США розмістили приблизно за 500 кілометрів від узбережжя КНДР два есмінці, оснащені крилатими ракетами "Томагавк". Удар може включати не лише масований обстріл, але і наземні спецоперації, а також кібератаки. При необхідності до удару підключаться важкі бомбардувальники, розміщені на острові Гуам у Тихому океані, стверджують джерела.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-