У Норвегії російський підліток може отримати 15 років за спробу теракту

У Норвегії російський підліток може отримати 15 років за спробу теракту

Укрінформ
Районний суд Осло (Норвегія) прийняв рішення помістити 17-річного росіянина, якого підозрюють у спробі скоїти теракт, під варту строком на два тижні.

Про це повідомляє The Local.

"Підозрюваному буде відмовлено в доступі до ЗМІ та відвідувань протягом двотижневого періоду попереднього ув'язнення", - повідомляє газета.

Служба безпеки поліції Норвегії (PST) хоче, щоб підліток був звинувачений у терористичних злочинах, покарання за які становить 15 років позбавлення волі.

Як відомо, у Норвегії в ніч на 9 квітня затримали 17-річного росіянина, який напередодні заклав саморобну вибухівку біля станції метро в Осло.

Після судового засідання в понеділок, служба безпеки поліції повідомила, що 17-річний юнак перевозив вибухівку, коли був затриманий.

«Був контейнер з рідиною для запальничок і кілька цвяхів, прикріплених до зовнішньої сторони», - повідомив прокурор.

Також повідомляється, що спроба підлітка була "любительською", однак все ж таки вона могла потягти за собою серйозні наслідки.

Телекомпанія NRK повідомила, що раніше підозрюваний висловлював підтримку терористичному угрупованню "Ісламська держава" в соціальних мережах, зокрема лайками під фото одного з найбільш сумно відомих діячів цієї організації - Мохаммеда Емвазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-