Австралія вкладає мільярди у модернізацію системи ППО

Австралія вкладає мільярди у модернізацію системи ППО

Укрінформ
Міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн оголосив про виділення 2 млрд австрал. дол. ($1,5 мільярда) на модернізацію системи протиповітряної оборони малої дальності.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу Міноборони Австралії.

"Сучасна інтегрована наземна система ППО необхідна для захисту наших розгорнутих сил від більш складних загроз з повітря як у глобальному, так і у регіональному масштабі", - наголосив міністр.

Проект є першим кроком у рамках комплексної програми модернізації протиповітряної і протиракетної оборони австралійських збройних сил, оголошеної у 2016 році у "Білій книзі" оборони. Загальна вартість контракту, який готове укласти Міністерство оборони Австралії, становить два мільярди австралійських доларів ($1,5 мільярда).

Нова система повинна замінити систему ППО, що експлуатується Силами оборони країни впродовж останніх тридцяти років та підлягає списанню на початку наступного десятиліття. Остаточні цифри будуть надані на затвердження уряду у 2019 році.

Головним підрядником проекту стане американське підприємство Raytheon. За словами керуючого директора Raytheon Australia Майкла Ворда, для оновлення австралійської системи компанія поєднуватиме американські та норвезькі технології.

Очікується, що оновлена система перебуватиме на озброєнні 16 авіаційного полку і, в основному, використовуватиметься для захисту персоналу австралійських баз у зонах військових дій або на півночі Австралії. Завершення проекту очікується до 2020 року.

У минулому році уряд Австралії, яка є одним з основних союзників США, пообіцяв у найближчі десять років збільшити витрати на оборону держави на тридцять мільярдів австралійських доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-