Норвегія підвищує рівень терористичної загрози

Норвегія підвищує рівень терористичної загрози

Укрінформ
Спецслужби Норвегії підвищили національний рівень терористичної загрози після того, як 17-річний росіянин був заарештований за підозрою в розміщенні саморобної бомби в центрі Осло.

Про це повідомляє The Local.

"За словами представників національної Служби безпеки поліції Норвегії (PST), можливість терористичної атаки наразі є більше "ймовірною", ніж "можливою", через ризик наслідування нападів після нещодавніх атак у Стокгольмі, Санкт-Петербурзі, Лондоні, Берліні та Ніцці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новий рівень загрози буде діяти протягом двох місяців.

"Поки що не ясно, чи дійсно 17-річний молодий чоловік мав намір здійснити терористичну атаку", - заявив голова PST Бенедикт Бйорнланд.

Водночас адвокат підлітка наголосила, що її клієнт відкинув звинувачення, а також заяви ЗМІ, що він є прихильником "Ісламської держави". За її словами, "це був жарт хлопчика".

Як відомо, у Норвегії в ніч на 9 квітня затримали 17-річного росіянина, який напередодні заклав саморобну вибухівку біля станції метро в Осло.

Поліція Осло ввечері в суботу, 8 квітня, виявила біля станції метро "Гренланн" підозрілий предмет, розміри якого становили приблизно 30 на 30 сантиметрів. Сапери провели контрольований вибух предмета, причому потужність вибуху виявилася сильнішою, ніж міг викликати заряд вибухівки, закладеної поліцією.

Фото: Lise Åserud/NTB scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-