Данія може змінити законодавство, щоб заблокувати

Данія може змінити законодавство, щоб заблокувати "Північний потік-2"

Укрінформ
Уряд Данії пропонує внести поправки до законодавства, що дозволять забороняти будівництво трубопроводів з міркувань зовнішньої політики або безпеки. 

Про це повідомляє Reuters

"Ми хочемо мати можливість сказати "так" або "ні" з погляду безпеки і зовнішньої політики", - сказав міністр енергетики та клімату Ларс Крістіан Ліллехолт.

Він додав, що нині можна накласти вето на такі проекти, як "Північний потік-2" лише на підставі загрози екології.

Ліллехолт також наголосив, що дуже позитивно оцінив запит Євросоюзу надати мандат Данії на проведення переговорів з Росією. За словами міністра, будівництво такого газопроводу - "питання не тільки Данії".

Як повідомляється, Данія опинилася в геополітичному конфлікті через намагання Росії та її партнерів отримати дозвіл перекачувати більше газу в Європу через Балтійське море до Німеччини через новий газопровід.

Данія і Швеція на початку цього року попросили Європейську комісію вивчити проект, перш ніж дві держави узгодять дозвільні документи на будівництво газопроводу у їхніх територіальних водах. Дипломати ЄС кажуть, що заблокувати проект газопроводу буде складно.

Джерела в ЄС заявили, що Єврокомісія, відчуваючи, що зрештою не може бути жодних правових підстав блокувати схвалення "Північного потоку-2", затримує його якомога довше, повідомляє агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-