Поліція затримала 17-річного росіянина, який

Поліція затримала 17-річного росіянина, який "жартома" заклав бомбу в Осло

Укрінформ
У Норвегії в ніч на 9 квітня затримали 17-річного росіянина, котрий напередодні заклав саморобну вибухівку біля станції метро в Осло.

Про це повідомила представник поліції безпеки Норвегії Сігне Аалінг, повідомляє "Сноб".

"За її словами, росіянин у 2010 році переїхав до Норвегії разом із сім'єю як біженець і з тих пір жив в Осло. У поліції зазначили, що кілька років тому проводили із затриманим підлітком профілактичну бесіду. Поки що вихідця з Росії звинувачують тільки в незаконному поводженні з вибуховими речовинами. Його вже допитали в штаб-квартирі поліції Осло, однак подробиці допиту поки невідомі", - повідомляє телеканал NRK.

Адвокат затриманого стверджує, що росіянин назвав закладення бомби "розіграшем", а також відмовився вважати себе радикальним ісламістом. За словами підлітка, він не збирався влаштовувати теракт.

Поліція Осло ввечері в суботу, 8 квітня, виявила біля станції метро «Гренланн» підозрілий предмет, розміри якого становили приблизно 30 на 30 сантиметрів. Сапери провели контрольований вибух предмета, причому потужність вибуху виявилася сильнішою, ніж міг викликати заряд вибухівки, закладеної поліцією.

У посольстві Росії в Осло повідомили, що поки не мають інформації про затримання росіянина.

Фото: FOTO LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-