МЗС Туреччини: Влада в Сирії повинна перейти до тимчасового уряду

МЗС Туреччини: Влада в Сирії повинна перейти до тимчасового уряду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу вважає, що влада в Сирії повинна перейти до тимчасового уряду.

Про це він заявив в суботу, 8 квітня, повідомляє агентство Анадолу.

«Ідеальним варіантом для Сирії стало б політичне врегулювання. Тому необхідно домогтися того, щоб біля керма влади в Сирії в найближчому часі встав тимчасовий уряд», - підкреслив міністр.

Він також заявив, що якщо за ракетним ударом США по авіабазі в сирійській Хаме не послідує продовження і режим Башара Асада збереже свій вплив в Сирії, то військові акції Вашингтону носитимуть лише «косметичний» характер.

При цьому Чавушоглу висловив надію на те, що в Сирію незабаром прийде мир і стабільність. 

Як повідомлялося, військові США в ночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки і заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей в результаті хімічної атаки в провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що завдала у вівторок повітряного удару по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Як заявляє сирійська влада, хімічне отруєння стало наслідком того, що сирійські літаки знищили "завод і склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає усіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка в середу заблокувала ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-