Австралія вважає удар США в Сирії

Австралія вважає удар США в Сирії "співмірним" кроком

Укрінформ
Прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл висловив підтримку американського удару по сирійському аеродрому, але відкинув пропозиції, що могли б призвести до ескалації участі Австралії у цьому регіоні. 

Про це повідомляє news.com.

«Це співмірна і виважена відповідь, покликана припинити повторне використання цього аеродрому з метою застосування хімічної зброї, однак ми не в стані війни з режимом Асада, так само як це ясно дали зрозуміти США. Разом з тим події останніх днів ставлять під сумнів можливість будь-якої участі Башара Асада в постконфліктному врегулюванні ситуації у Сирії», - заявив австралійський прем'єр.

У свою чергу міністр оборони Австралії Маріс Пейн на питання, чи приєднається Австралія до будь-яких дій США без підтримки ООН, відповіла, що «рішення прийматимуться у відповідності до ситуації» та що перш за все необхідно засудити напад з використанням хімічної зброї.

«Ми повинні чітко сказати – Росії та іншим, хто підтримує режим (Асада – ред.), - це абсолютно неприйнятно», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, бойові кораблі ВМС США завдали удар кількома десятками крилатих ракет «Томагавк» по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброю мирного населення у провінції Ідліб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-