Левада-центр: масові протести схвалюють 38% росіян

Левада-центр: масові протести схвалюють 38% росіян

Опитування
Укрінформ
Майже 40% росіян схвалюють дії людей, які вийшли 26 березня на масові акції протесту проти корупції у владі.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру".

Згідно з результатами дослідження акції протесту проти корупції, які пройшли в Росії 26 березня, підтримують 38 відсотків росіян. 38% респондентів також вважають, що громадян підштовхнуло до цього невдоволення станом справ у країні, а 36% пояснюють мітинги прагненням висловити обурення корупцією. При цьому 24% опитаних вважають, що учасники акцій отримали за протестні дії гроші.

За даними соціологів, майже дві третини росіян "добре знають" або "щось чули" про акції 26 березня. 38 відсотків респондентів або бачили фільм-розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального про "таємну імперію" Дмитра Медведєва, або чули про нього. При цьому 16 відсотків росіян вважають, що показане у фільмі - брехня, решта вважає, що дані ФБК - це або правда, або "дуже на неї схоже".

Раніше опитування "Левада-центру" показало, що кількість росіян, які схвалюють роботу глави уряду Дмитра Медведєва, за останній місяць знизилася на 10 відсотків.

26 березня в десятках міст Росії пройшли акції протесту, приводом для яких стало розслідування ФБК, в якому, зокрема, йдеться, що Дмитро Медведєв володіє елітною нерухомістю в Росії і за кордоном.

Фото: @GraniTweet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-