Австралія закликає тиснути на РФ та Іран у сирійському питанні

Австралія закликає тиснути на РФ та Іран у сирійському питанні

Укрінформ
Австралія підтримує мирне врегулювання конфлікту у Сирії, а також виступає за незалежне міжнародне розслідування фактів застосування хімічної зброї в Сирії та чинення тиску на російського й іранського лідерів у цьому контексті. 

Про це заявила глава МЗСіТ Австралії Джулі Бішоп, повідомляє видання The Australian

«Якщо це дійсно режим Асада (вчинив хімічну атаку. - Ред.), ... то першим кроком потрібно чинити тиск на тих, хто підтримує режим, як Росія і Іран, щоб запобігти таким діям режиму Асада у майбутньому», - сказала міністр.

Вона наголосила, що Австралія, як і раніше, вважає найкращим шляхом урегулювання конфлікту політичне рішення, а не військове втручання, яке могло б бути спрямоване на усунення Асада.

«Кампанія проти ІД має бути виграна, ІД мусить бути переможена. Але немає ніякого військового рішення для громадянської війни... Наша думка завжди була незмінною: Асад має бути частиною рішення», - сказала вона.

У контексті вчорашньої заяви президента США Дональда Трампа про зміну ставлення до режиму Асада глава австралійської дипломатії зазначила, що не має даних про те, чи мав Трамп на увазі зміну стратегії і перехід до односторонніх військових дій у зоні близькосхідного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-