Німеччина відкрила справу проти 20 турецьких шпигунів

Німеччина відкрила справу проти 20 турецьких шпигунів

Укрінформ
У Німеччині ведеться слідство стосовно 20 турецьких шпигунів.

Про це повідомляє газета Die Welt у четвер, 6 квітня, з посиланням на відповідь уряду на запит депутата бундестагу від Лівої партії Севім Дагделен, інформує DW.

Розслідування ведеться проти 20 обвинувачених, а також невідомих осіб за підозрою в шпигунстві за прихильниками руху проповідника Фетхуллаха Гюлена за дорученням турецького уряду, йдеться в документі.

"Неприйнятний для правової держави недбалий підхід до Турецько-ісламського союзу релігійних установ у Німеччині (DITIB) призвів до того, що шпигуни-імами Ердогана могли повернутися у Туреччину і уникнути кримінального переслідування", - сказав Дагделен виданню.

У 2016 році представники цього союзу отримали 345 віз на в'їзд у Німеччину, у 2015 - 240, у 2014 - 200, випливає з відповіді уряду ФРН. DITIB використовується для того, щоб за завданням турецького Державного управління у справах релігій (Diyanet) збирати відомості про прихильників Гюлена, зазначає видання. До DITIB в Німеччині відносяться 930 об'єднань та громад.

Раніше повідомлялося, що турецькі спецслужби у великих масштабах шпигують у Німеччині за гюленістами. За даними газети Suddeutsche Zeitung, а також двох телеканалів - NDR і WDR - під час нещодавньої конференції з безпеки в Мюнхені голова Національної розвідувальної організації Туреччини (MIT) передав керівникові Федеральної служби розвідки Німеччини (BND) Бруно Калю список з іменами ймовірних прихильників Гюлена, які проживають у ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-