Європарламент прийняв резолюцію про початок Brexit

Європарламент прийняв резолюцію про початок Brexit

Укрінформ
Європарламент затвердив основні політичні і процедурні принципи, за якими Євросоюз розпочне переговори про вихід Великої Британії із Спільноти.

Відповідну резолюцію підтримала переважна більшість депутатів під час голосування у середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Будь-яка домовленість, досягнута між ЄС і Великою Британією (щодо Brexit – ред.), потребуватиме схвалення Європарламентом", - визначили депутати законодавчого органу ЄС.

У Європарламенті наголосили, що в основі переговорного процесу про вихід Британії зі Спільноти повинно бути справедливе забезпечення інтересів громадян ЄС.

Резолюція також наголошує, що домовленості з Лондоном у сфері торгівлі повинні враховувати єдині принципи чотирьох свобод ЄС: вільного переміщення людей, товарів, послуг та капіталів.

У документі відзначається, що упродовж переговорного періоду, який має тривати не більше трьох років, Велика Британія може користуватися усіма перевагами, як країни-члена, але має й виконувати свої зобов’язання перед організацією, включаючи фінансові.

Фото: Geert Vanden Wijngaert/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-