Багатотисячні антиурядові мітинги пройшли у 15 містах Сербії

Багатотисячні антиурядові мітинги пройшли у 15 містах Сербії

Фото
Укрінформ
У більш як 15 містах Сербії у вівторок ввечері пройшли антиурядові мітинги, організовані через соціальні мережі.

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Найбільші демонстрації пройшли в Белграді, Нові-Сад, Ніші і Крагуєваці", - йдеться у повідомленні.

Так, принаймні 15 тисяч осіб взяли участь у мітингу в Белграді, внаслідок чого транспортний рух у місті зупинився.

У північному сербському місті Нові-Сад близько 2000 людей вийшли на вулиці в знак протесту, організованого студентським рухом.

Крім цього, у південному місті Ніш близько 5000 осіб, в основному молоді люди, організували акцію протесту через соціальні мережі. До акції також приєдналися і пенсіонери, заявивши, що вони не хочуть, щоб їхні діти і внуки покинули країну в пошуках роботи.

Ще близько 1000 людей зібралися в центрі міста Крагуєвац.

Зазначається, що протестувальники, серед яких в основному молоді люди, не висували ніяких конкретних вимог, однак виступали проти того, що вони називають "диктатурою" після перемоги на президентських виборах чинного прем'єр-міністра Александара Вучича.

Демонстранти також протестували проти передбачуваного контролю над державними ЗМІ та порушень в ході президентських виборів, які відбулися у неділю, 2 квітня.

Повідомляється, що протестувальники вигукували гасла "Вучич злодій!", "Геть" і "Ви вкрали голоси". Вони відмовилися прийняти перемогу на президентських виборах Вучича після того, як він набрав 55% голосів, що майже на 40% більше, ніж у колишнього омбудсмена Саши Янковича, який виявився на другому місці.

Раніше у вівторок Вучич наголосив, що люди мають право на протести, поки вони будуть утримуватися від насильства.

Як повідомлялося, тисячі людей ще у понеділок вийшли на вулиці Белграда та інших міст Сербії на знак протесту проти перемоги на президентських виборах у неділю чинного прем'єр-міністра Александра Вучича, стверджуючи, що це поклало початок "диктатурі".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-