Білий дім збереже всі твіти Трампа, навіть змінені та видалені

Білий дім збереже всі твіти Трампа, навіть змінені та видалені

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа на вимогу Національного управління архівів і документації погодилась задокументувати та зберегти кожен твітер-допис глави Білого дому, навіть змінені та видалені тексти.

Про це повідомило американське інформагентство Associated Press.

"Керівник управління архівів Девід Ферріеро зазначив у листі двом сенаторам-демократам минулого тижня, що Білий дім запевнив його в намірі зберегти всі заяви Трампа у Твітері", - підкреслюється в публікації.

Архівне відомство зв'язалося з Білим домом з цього приводу через те, що такої звітності вимагає Закон про записи президента, і це має повністю зберігатися для історії.

Лист архіваріуса, датований 30 березня, не описує, як саме Білий дім зберігатиме твітер-дописи Трампа. Наприклад, адміністрація Обами використовувала автоматизовану систему для зберігання копій твітів глави Білого дому. Натомість, у нинішньому випадку президент власноруч контролює всі дописи у власному акаунті.

Сенатори Клер МакКаскілл і Том Карпер порушили питання щодо збереження твітів Трампа ще на початку березня, після кількох випадків, коли Трамп видаляв або змінював раніше опубліковані дописи.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-