Шторм “Деббі” в Австралії може накоїти лиха на $1 мільярд

Шторм “Деббі” в Австралії може накоїти лиха на $1 мільярд

Укрінформ
Австралія оцінює наслідки руйнівного шторму "Деббі", що прокотився східним узбережжям країни.

Про це повідомляє ВВС.

Шторм наразі рушив далі на схід від австралійського штату Квінсленд, де він спричинив багато руйнувань, і вирує у Тасмановому морі.

"Зона лиха охоплює площу, що розтяглася на понад 1 тисячу кілометрів уздовж узбережжя Квінсленда, зокрема і сільськогосподарські землі. У цьому районі продовжують діяти попередження про повені. За деякими оцінками, збитки від підтоплення посівів зернових культур можуть сягнути сотень мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

Страхова рада Австралії припускає, що наслідки шторму "Деббі" обійдуться у 1 мільярд австралійських доларів (760 млн доларів США).

Армія і рятувальні служби досі працюють над відновленням водопостачання і електрики у найбільш постраждалих районах. Десятки тисяч людей були змушені залишити свої домівки через негоду.

Метеорологи попереджають, що підтоплення охопили настільки великі площі, що для сходження води знадобиться ще деякий час.

Шторм "Деббі" також може завдати шкоди Великому бар'єрному рифу, застерігають експерти.

Як повідомляв Укрінформ, принаймні двоє людей загинули та четверо вважаються зниклими безвісти внаслідок тропічного циклону «Деббі», який у вівторок вдарив по узбережжю Австралії. Незважаючи на те, що циклон, рухаючись вглиб материка, втратив свою руйнівну силу, викликані ним зливи призвели до потужних повеней у штатах Квінсленд та Новий Південний Вельс. У результаті близько 20 тисяч мешканців Нового Південного Вельсу було евакуйовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-