ООН вимагає від Кремля звільнити всіх затриманих на мітингах опозиції

ООН вимагає від Кремля звільнити всіх затриманих на мітингах опозиції

Укрінформ
Спецдокладчики ООН з прав людини закликали російську владу невідкладно звільнити всіх, хто був затриманий в ході мирних демонстрацій, які пройшли в РФ в минулу неділю.

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

"Ми закликаємо владу негайно звільнити всіх демонстрантів, які досі перебувають в ув'язненні, і скасувати постановлені їм вироки", - йдеться в заяві спецдокладників ООН по праву на свободу слова і свободу зібрань.

Експерти ООН нагадали, що свобода зібрань є правом, а не привілеєм, і закликали владу РФ виконувати свої міжнародні зобов'язання і захищати права на свободу мирних зібрань і свободу слова.

В ООН особливо підкреслили, що майбутні в наступному році президентські вибори можуть бути скомпрометовані, якщо громадянам не дадуть можливості реалізувати свої фундаментальні права.

Нагадаємо: минулого тижня тисячі людей вийшли на вулиці російських міст після повідомлень про те, що прем'єр-міністр РФ міг бути замішаний в корупції. Представники сил правопорядку заарештували близько тисячі протестувальників, серед яких було правозахисники та журналісти. Багато хто із затриманих був засуджений до невеликих тюремних термінів і штрафів.

Фото: novayagazeta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-