Путін хоче

Путін хоче "захистити інтереси РФ" в Арктиці

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін доручив Міністерству оборони і ФСБ "забезпечити захист національних інтересів Росії" в Арктиці.

Про це повідомляє РІА Новини.

29 березня Путін заявив, що дав розпорядження уряду вжити кроків для соціального і економічного розвитку регіону. За його словами, йдеться зокрема про великі інфраструктурні проекти щодо розвідки і розвитку арктичного шельфу.

"Міністерство оборони, Федеральна служба безпеки і її прикордонна складова повинні реалізувати свої плани щодо забезпечення національних інтересів з точки зору забезпечення обороноздатності країни, але і захисту наших інтересів в Арктиці, забезпечення нормального функціонування Північного морського шляху", - сказав він під час поїздки на архіпелаг Земля Франца-Йосифа.

Путін зазначив, що багато об'єктів Міноборони могли б бути подвійного призначення. За його словами, вони повинні допомагати реалізовувати завдання цивільним службам.

У поїздці Путіна і Медведєва супроводжували також міністр оборони Росії Сергій Шойгу і радник президента Сергій Іванов.

Нагадаємо: нещодавно Росія завершила будівництво військової злітно-посадкової смуги на архіпелазі та заявила про плани створити там військову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-