#ДимонОтветит: на російських мітингах проти корупції почалися затримання

#ДимонОтветит: на російських мітингах проти корупції почалися затримання

Фото, відео
Укрінформ
По всій Росії у неділю, 26 березня, проходять акції проти корупції. Приводом для них стала відсутність реакції з боку влади на результати розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального про корупційні схеми, нібито створених прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим. У багатьох містах ці мітинги були заборонені.

Про це повідомляє DW.

"На східній околиці Російської Федерації, у Владивостоці, мітинг проти корупції, узгоджений з місцевою владою, завершився затриманням кількох десятків людей", - повідомляє інформаційний портал VL.RU.

Після завершення акції частина мітингувальників вирушила до будівлі ОВС, куди були доставлені затримані, вимагаючи звільнити їх.

Затримання учасників антикорупційних акцій, за інформацією сайту "ОВД-Инфо", пройшли також у Південно-Сахалінську, Комсомольську-на-Амурі, Хабаровську, Челябінську і Єкатеринбурзі.

Мітинги відбулися в десятках міст, у тому числі в Йошкар-Олі, Томську, Новосибірську, Читі, Барнаулі, Уфі, Іркутську, Красноярську, на них збираються тисячі людей. Загалом в цей день заплановані акції в 100 російських містах, а також за кордоном, зокрема у Лондоні, Празі, Дюссельдорфі. Активісти повідомляють про них в мережі мікроблогів Twitter під хештэгом #ДимонОтветит.

Московська мерія запропонувала перенести в Мар'їно або Сокільники ходу і мітинг "Він нам не Дімон", які Навальний розраховував провести на Тверській. Опозиціонер не погодився на нові майданчики і підтвердив намір провести акцію в центрі Москви.

За кілька годин до її початку на центральних вулицях почали стягуватися сили поліції і Росгвардії, автозаки і військові вантажівки. Ще до початку мітингу в Москві почалися затримання його учасників.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав провокацією заклик вийти 26 березня на акцію протесту "Він нам не Дімон". "Ми знаємо, що ряд осіб закликають до того, щоб виходити на вулиці. Це незаконно. Це незаконні заклики, і це фактично не що інше, як провокація", - цитує висловлювання Пєскова "Інтерфакс".

Фото: Грани.ру

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-