Ердоган хоче ще один референдум: про вступ Туреччини в ЄС

Ердоган хоче ще один референдум: про вступ Туреччини в ЄС

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловився за проведення референдуму про вступ країни до Євросоюзу.

Про це він заявив на конференції в Антальї, повідомляє DW.

Ердоган сказав, що новий плебісцит може бути проведено після запланованого на 16 квітня референдуму щодо конституційної реформи та переходу до президентської форми правління.

"Після цього ми можемо вирішити, чи ми хочемо провести референдум і про переговори (про вступ до ЄС. - Ред.), і будемо дотримуватися того, що народ вирішить", - заявив Ердоган.

Раніше він підкреслив, що візьме до уваги міжнародну реакцію на можливе відновлення в Туреччині смертної кари. Якщо Брюссель оголосить, що Туреччині зі стратою немає місця в Європейському Союзі, хай так і буде, зазначив глава турецької держави, уточнивши, що має намір ухвалити рішення парламенту про введення смертної кари.

Як відомо, відносини між Туреччиною і ЄС загострилися після того, як Німеччина і Нідерланди скасували заплановані на територіях цих держав мітинги турецьких міністрів за референдум про розширення повноважень Ердогана. Глава Туреччини звинуватив їх у використанні "нацистських методів" і "нехтуванні" свободою слова.

Пізніше в МЗС Туреччини викликали посла Швейцарії в Анкарі у зв'язку з акцією протесту, що пройшла в Берні, учасники якої, зокрема, несли плакати, що закликають до смерті Ердогана. На демонстрацію зібралися кілька тисяч людей, в тому числі представники забороненої в Туреччині Курдської робочої партії.

МЗС в Анкарі закликав швейцарську владу порушити кримінальну справу у зв'язку з проведенням маніфестації в Берні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-