Вашингтон засудив ракетні пуски КНДР, назвавши їх провокаційним актом

Вашингтон засудив ракетні пуски КНДР, назвавши їх провокаційним актом

Укрінформ
Сполучені Штати вважають нові ракетні випробування в КНДР провокаційним актом, який загрожує глобальній безпеці, та наголошують на необхідності припинення таких дій Пхеньяном.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це ще один провокаційний акт з боку Північної Кореї, і ми безумовно рішуче засуджуємо його. Ми закликаємо Північну Корею утримуватися від таких дій", - заявив представник американського відомства.

Він підкреслив, що подібні випробування "загрожують міжнародному миру та стабільності, а також, безумовно, стабільності в регіоні та безпосередньо на Корейському півострові".

Тонер нагадав, що держсекретар США Рекс Тіллерсон під час останнього турне до Азії обговорював загрози, які створює режим КНДР для регіону, а також Сполученим Штатам напряму.

"Ми не можемо дозволити собі дати Північній Кореї більше часу та простору. Вони дуже швидко працюють над розробкою ядерних можливостей. Це становить значну небезпеку", - наголосив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Північна Корея здійснила серію пусків балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-