Республіканці вимагають від Трампа відкликати звинувачення проти Обами

Республіканці вимагають від Трампа відкликати звинувачення проти Обами

Укрінформ
Все більше республіканців у Конгресі США вимагають від президента Дональда Трампа відкликати звинувачення на адресу Барака Обами в прослуховуванні Trump Tower після того, як директор ФБР підтвердив, що розслідування не виявило жодних доказів цьому. 

Про це пише впливове американське інформагентство Bloomberg

"До цього списку входять сенатор від Аризони Джон Маккейн і поміркований конгресмен з Пенсильванії Чарлі Дент – республіканці, які наголосили, що Трамп повинен відкликати свою заяву зі звинуваченнями на адресу екс-президента США Барака Обами в шпигунстві за Trump Tower під час виборчої кампанії до Білого дому минулого року. Аналогічні заяви зробили також конгресмен від штату Нью-Йорк Пітер Кінг і сенатор з Аризони Джефф Флейк", - зазначається в матеріалі.

У цьому зв'язку наводяться слова Джона Маккейна, який закликає Трампа зробити чесне визнання. "Він повинен відректися (від звинувачень – ред.), якщо в нього немає доказів, які доводили б, що за цим усім стояв Обама, і, очевидно, таких доказів не було", - заявив сенатор.

Конгресмен Дент, виступаючи напередодні на MSNBC, наголосив: "Так, він (Трамп – ред.) повинен відкликати звинувачення. І якби я був на його місці, я попросив би вибачення".

Як повідомляв Укрінформ, директор ФБР Джеймс Комі під час засідання Комітету з питань розвідки Палати представників у понеділок заявив, що Бюро після проведення розслідування не знайшло жодних доказів на підтвердження звинувачень Дональда Трампа, які він оприлюднив проти Барака Обами у Twitter.

Між тим, керівництво Республіканської партії намагається не коментувати ситуацію. Так, лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл ухилився від запитання у вівторок, чи був стурбований він тим, що ця ситуація забирає занадто багато політичної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-