Збільшилася кількість молдавських дітей, залучених у «гру смерті»

Збільшилася кількість молдавських дітей, залучених у «гру смерті»

Укрінформ
Кількість дітей в Республіці Молдова, які мають ознаки залучення в так звану «гру смерті» «Синій кит», збільшилася до 148, а у 14 підлітків виявлені характерні порізи на руках.

Про це повідомив заступник начальника Генерального інспекторату поліції Молдови Георге Кавкалюк за підсумками інспекційної перевірки 630 ліцеїв і гімназій, передає власний кореспондент агентства в РМ.

«Комплексна перевірка навчальних закладів країни проводилася працівниками правоохоронних органів у тісній взаємодії з психологами, викладачами, батьками і, звичайно ж, за участю самих підлітків. Не менш важливою є й співпраця з органами прокуратури та місцевої публічної адміністрації, а також з медичними установами», - повідомив Кавкалюк.

Він зазначив при цьому, що серед 14 дітей, у яких були виявлені явні ознаки участі в «грі смерті» - вісім хлопчиків і шість дівчаток у віці від 13 до 18 років. Напередодні правоохоронним органам вдалося припинити чергову спробу самогубства підлітка. Неясним залишається поки, чи була вона пов'язана з небезпечною онлайн-грою.

Як повідомляло агентство, перший випадок суїциду серед неповнолітніх був зафіксований в Молдові 8 березня, коли двоє підлітків, зв'язавши руки скотчем, покінчили життя самогубством, кинувшись з восьмого поверху. Слідчі не виключають, що діти наважилися на самогубство після відвідування онлайн "гри". У наступні дні правоохоронці попередили ще кілька спроб суїциду серед підлітків.

Так звана «гра смерті» вперше з'явилася на території Росії, після чого в неї були залучені діти з України, Молдови, Польщі та Румунії. Вона полягає в тому, що через Інтернет дітям пропонують небезпечні для їх життя і здоров'я завдання, кінцевою метою яких є заохочення дітей до самогубства.

Жертвами цього неподобства в Росії, за різними даними, стали від декількох десятків до 200 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-