Юнкер: після Британії всім зрозуміло, що з ЄС виходити на варто

Юнкер: після Британії всім зрозуміло, що з ЄС виходити на варто

Укрінформ
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер упевнений, що жодна країна після виходу Великої Британії зі складу ЄС не залишить євроспільноту.

Таку думку Юнкер висловив в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag

На запитання, чи можливо, що інші держави-члени ЄС будуть наслідувати приклад Великобританії, Юнкер зазначив: "Приклад Великобританії дасть усім зрозуміти, що зі складу ЄС виходити не варто... Навпаки, держави, що залишаться, будуть закохуватися знову і відновлювати свої обітниці з Європейським Союзом".

27 лідерів ЄС планують оголосити план «Європа наше спільне майбутнє" під час зустрічі в Римі наступного тижня, щоб відзначити 60-річчя союзу, у зв'язку з чим Юнкер сказав, що Великобританія має звикнути до того, що її не розглядають як учасника свята.

"Половинчастого членства і "збирання вершків" ніхто не толеруватиме. В Європі ви їсте те, що на столі, або не сидите за столом", - пояснив він.

Юнкер додав, що ще більше країн приєднаються до ЄС в майбутньому, хоча і не під час його каденції, яка триватиме до 2019 року, оскільки наразі жоден з кандидатів не відповідає умовам.

На виході своїх країн з Євросоюз наполягають праві політики у Франції (Frexit) та Нідерландах (Nexit), але їх підтримують 30-40 відсотків співгромадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-