Австралія закликала Філіппіни залишатися під «парасолькою США»

Австралія закликала Філіппіни залишатися під «парасолькою США»

Укрінформ
Під час свого офіційного візиту на Філіппіни, де запланована її зустріч з президентом Дутерте, міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп закликала острівну країну залишатися під «безпековою парасолькою США», а також вміло збалансовувати свою політику з Китаєм, як це робить Австралія

Про це повідомляє видання The Australian.

«Досвід Австралії полягає в тому, що ми не повинні набувати нових друзів за рахунок існуючих союзників і давніх партнерських відносин.

Ми (Австралія і Філіппіни) у виграші від перебування під парасолькою безпеки США. Разом з тим, це не заважає нам мати конструктивні позитивні відносини з новими державами, такими як Китай і, потенційно, Індія», - сказала міністр.

Джулі Бішоп також звернулася до Філіппін, як нового голови АСЕАН, із закликом сприяти прискоренню прийняття Кодексу поведінки у Південно-Китайському морі.

У свою чергу міністр оборони Австралії Маріс Пейн заперечила проведення переговорів щодо можливості укладення міжурядової угоди між Австралією та Філіппінами стосовно закупівлі військового обладнання, хоча про можливість такої угоди напередодні візиту говорив міністр оборони Філіппін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-