Екс-радник Трампа отримав від російських компаній десятки тисяч доларів - WSJ

Екс-радник Трампа отримав від російських компаній десятки тисяч доларів - WSJ

Укрінформ
Екс-радник президента Трампа з питань нацбезпеки Майк Флінн отримував п'ятизначні суми грошових винагород з боку росіян, крім відомого вже його співробітництва з англомовним пропагандистським каналом Russia Today.

Про це повідомило в четвер впливове видання The Wall Street Journal із посиланням на документи, отримані Комітетом з питань нагляду за діяльністю державних органів Конгресу США.

"Колишній радник з питань національної безпеки президента Трампа, Майк Флінн, отримав десятки тисяч доларів від російських компаній незадовго до того, як формально став радником на той час ще кандидата в президенти",- пише видання

Зокрема, Флінн отримав $11250 від російського авіаперевізника, який працював підрядником для ООН, однак через корупційний скандал контракт був припинений. Така ж сума була заплачена Флінну російською компанією, що займається питаннями кібербезпеки, і яка намагалася поширити свій бізнес в урядових структурах Сполучених Штатів.

Це мало місце влітку й восени 2015 року, через рік після того, як Флінн був звільнений з посади директора Агентства військової розвідки Пентагону, уточнює видання.

У грудні 2015 року кремлівська служба новин Russia Today також заплатила Флінну $33750 за його коментарі про зовнішню політику США в питаннях розвідки на конференції в Москві.

Речник Флінна, Прайс Флойд, зауважив, що той повідомив про свої справи з RT Розвідувальне управління Пентагону. Однак Флойд не відповів на запитання, чи розповів Флінн про інші виплати з боку росіян.

Нові подробиці, пов'язані з Флінном містяться в документах, поданих Конгресу його прес-офісом. Це має пролити світло на триваюче розслідування щодо зв'язків екс-радника та іншого оточення Трампа з Москвою.

У понеділок директор ФБР Джеймс Комі, а також інші теперішні й колишні посадовці почнуть свідчити в Конгресі щодо можливого втручання РФ у президентські вибори в США, а також щодо зв'язків з Росією оточення нинішнього президента США.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-