Трамп хоче $1,5 мільярда лише на проект стіни з Мексикою

Трамп хоче $1,5 мільярда лише на проект стіни з Мексикою

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір запросити підтримки Конгресу на виділення  $1,5 млрд цього року та $2,6 млрд наступного на роботи з проектування й початку будівництва нової стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомив директор з бюджетних питань Білого дому Мік Малвані, повідомило в четвер центральне видання The Hill.

"Президент Трамп проситиме Конгрес про виділення $1,5 млрд цього року для початку робіт зі зведення стіни, яку він обіцяв побудувати на кордоні США з Мексикою", - йдеться в повідомленні.

За словами Малвані, ця сума може бути використана як частина 30-мільярдного резервного фонду. Передбачається, що гроші будуть витрачені для початку розробки технологій та підготовки місцевості для побудови стіни. Ця пропозиція має надійти до Конгресу в четвер.

Крім того, президент планує запросити фінансування в сумі $2,6 млрд на побудову стіни в 2018 фінансовому році, про що також буде заявлено в четвер.

Президентський запит може спровокувати запеклу міжпартійну боротьбу щодо спірної пропозиції відгородження від Мексики стіною, а також більш широких зусиль Трампа в боротьбі з нелегальною імміграцією, пише видання.

Для затвердження бюджетної пропозиції необхідна підтримка 60 голосів у Сенаті, в якому республіканці мають всього 52 мандати. Демократи вже заявили, що не голосуватимуть за виділення коштів на зведення стіни на південному кордоні Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-