Європарламент вкотре закликав Росію звільнити українських політв’язнів

Європарламент вкотре закликав Росію звільнити українських політв’язнів

Резолюція
Укрінформ
Європарламент закликає увести подальші персональні обмежувальні заходи проти осіб, які причетні до порушення прав людини на окупованих Росією територіях України, та вимагає негайно звільнити утримуваних Кремлем українських політв’язнів.

На цьому наголошується в ухваленій у четвер резолюції «Українські політичні в’язні в Росії та ситуація у Криму», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Документ, підготовлений на базі пропозицій п’яти найбільших політичних груп законодавчого органу ЄС, підтримала переважна більшість депутатів.

«Європарламент закликає Росію негайно звільнити усіх протиправно утримуваних українських громадян у Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України та забезпечити їх безпечне повернення», - наголошується у документі.

Європарламентарії також згадали у списку українських політичних заручників Кремля журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Депутати наголосили на особливій відповідальності російського керівництва у припиненні військових дій на Донбасі, звільненні та обміну заручниками.

«Європарламент закликає до уведення подальших обмежувальних заходів, включаючи заморожування активів у банках ЄС, відносно осіб, відповідальних за грубе порушення прав людини», - зазначено у документі.

У Європарламенті також закликали Раду ЄС підтримати Україну у розгляді позову проти Росії, що триває у Міжнародному суді ООН.

«ЄП закликає Раду ЄС визначити шляхи підтримки України у Міжнародному суді у справі з притягнення Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України та дискримінації етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму», - йдеться у резолюції.

Депутати також підтримали створення міжнародного формату для проведення переговорів з питання деокупації Криму за участю ЄС.

У Європарламенті вкотре запевнили у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів та суворо засудили нелегальну анексію Криму та Севастополя Росією.

У резолюції також висловлюється повна підтримка твердої і послідовної рішучості ЄС та країн-членів не визнавати анексію півострова, а також уведеним у зв’язку з цим обмежувальним заходам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-