МЗС Польщі: Росія у будь-який момент може шантажувати “Північним потоком”

МЗС Польщі: Росія у будь-який момент може шантажувати “Північним потоком”

Укрінформ
Росія розглядає проекти “Північний потік” і “Північний потік-2” як політичні і в будь-який момент може використати ці газопроводи для шантажу.

Про це у Варшаві заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми вже багато років поспіль вважаємо, що “Північний потік” і “Північний потік-2” є інструментами політичного впливу, насамперед Росії на Європу. Ми цього ніколи не приховували і виступали проти цього. Росія у будь-який момент може використати ці два сполучення для шантажу”, - зазначив глава польської дипломатії.  

Він висловив жаль з приводу того, що погляди Польщі і ряду інших країн Західної Європи на газову співпрацю з Росією відрізняються. Ващиковський уточнив, що у Варшаві переконані у впливі політики на поставки російського газу до Європи.

Глава МЗС Польщі також поінформував, що Польща разом з Україною буде “використовувати усі доступні юридичні механізми, міжнародні суди, щоб представити Єврокомісії спільний погляд на цей політичний проект”.

Як інформувало агентство, польська нафтогазова компанія PGNiG нещодавно заблокувала на рік проведення аукціонів на використання максимальних потужностей газопроводу OPAL -  наземного відгалуження газопроводу “Північний потік”. На переконання Варшави, це не дозволило “Газпрому” монополізувати використання цього трубопроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-