Туреччина погрожує відплатити Європі

Туреччина погрожує відплатити Європі "тією ж монетою"

Укрінформ
У Туреччині вважають, що Європа намагається втрутитися в хід агітаційної кампанії напередодні конституційного референдуму, запланованого на 16 квітня, і погрожують відплатити тією ж монетою.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, інформує агентство Aнадолу.

"У Європі вважають, що голоси турок, які мешкають в європейських країнах, можуть серйозно вплинути на підсумки референдуму, і намагаються чинити перешкоди процесу підготовки до голосування. Нехай європейці не дивуються, якщо у результаті все обернеться проти них", - підкреслив Чавушоглу.

За словами міністра, якщо Анкара почне підтримувати одну із сторін на виборах в якій-небудь з країн ЄС, то європейці відчують на собі усю потужність багатомільйонної турецької діаспори.

"Якщо європейці продовжать втручатися у внутрішні справи Туреччини, то і ми почнемо. Тобто ми можемо говорити з ними мовою, яка їм знайома. Туреччина може відплатити Європі тією ж монетою, але ми вважаємо, що це неправильний шлях", - сказав Чавушоглу.

Раніше влада Нідерландів скасувала візит міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї і соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Сайан Каї в Роттердам для участі в зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр у справах сім'ї і соціальної політики у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Раніше Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам на підтримку референдуму про надання широких повноважень Президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення літака Чавушоглу в Роттердамі.

МЗС Туреччини вже зажадав, щоб посол Нідерландів у Анкарі, який знаходиться нині у відпустці за межами Туреччини, деякий час не повертався до виконання своїх обов'язків. Крім того, Туреччина пригрозила Нідерландам "жорсткими заходами", поки офіційний Амстердам не вибачиться перед Стамбулом за дипломатичний скандал.

У свою чергу прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд не планує вибачатися перед Туреччиною через ситуацію, що склалася, з візитами міністрів у Роттердам.

Пізніше віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш повідомив, що країна призупиняє дипломатичні відносини з Нідерландами.

Фото: newsader.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-