Турецька епопея: у Берліні прокоментували порівняння з нацистами

Турецька епопея: у Берліні прокоментували порівняння з нацистами

Укрінформ
У Берліні шкодують про нову ескалацію відносин між Туреччиною і цілим рядом країн ЄС, включаючи саму Німеччину і Нідерланди, а також про те, що Анкара продовжує використовувати порівняння з нацистами щодо цих країн.

Про це заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер на брифінгу у Берліні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Порівняння з нацистами - вже точно не правильний метод для поліпшення відносин», - сказав Шефер.

Таке порівняння дозволили собі турецькі керівники раніше стосовно Німеччини, а тепер ще і Нідерландів. Причиною стала відмова кількох міст у цих країнах у проведенні агітаційних заходів турецьких міністрів напередодні референдуму в їх країні, який може призвести до серйозних змін державного устрою.

Шефер наголосив, що Берлін дуже шкодує з приводу цієї ескалації і зацікавлений у продовженні нормальних відносин з Туреччиною. За його словами, в Німеччині не проти й агітаційних виступів турецьких чиновників, але все має проходити у рамках законності та порядку. Дипломат запевнив, що федеральний уряд вважає, що мільйони турків, які живуть у Німеччині, мають повне право взяти участь у виборах.

Кількома годинами раніше за заборону агітаційних виступів турецьких політиків у Німеччині висловився міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр. Він послався при цьому на Кримінальний кодекс ФРН, який передбачає кримінальне покарання за зневагу Німеччини та її Конституції, а також нагадав, що в самому турецькому законодавстві є норма, що забороняє проведення політичних агітаційних кампаній за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-