У Європарламенті закликають заборонити агітацію турецьких політиків в ЄС

У Європарламенті закликають заборонити агітацію турецьких політиків в ЄС

Укрінформ
Німецькі депутати Європарламенту схвалили дії влади Нідерландів, що заборонила агітаційні мітинги турецьких політиків у Роттердамі, і закликали до повної заборони передвиборної діяльності іноземних політиків в ЄС.

Про це повідомляє DW.

Зокрема, заступник голови Європарламенту, член німецької Вільної демократичної партії(ВДП) Александер Ламбсдорфф виступив за повну заборону агітаційних кампаній турецьких міністрів на території ЄС.

"Євросоюз повинен розробити єдину лінію, відповідно до якої турецьким міністрам буде заборонено проводити передвиборні виступи в ЄС", - заявив політик у понеділок, 13 березня, в інтерв'ю газеті Die Welt.

Він також зі схваленням поставився до рішення Нідерландів, що минулими вихідними попередили мітинги двох турецьких міністрів на території країни, додавши, що Анкара намагається зіштовхнути європейські країни один з одним.

Депутат Європарламенту від німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС), що входить до фракції Європейської народної партії, Ельмар Брок також вважає, що необхідно ввести заборону на передвиборні мітинги усіх іноземних політиків.

"Ердоган боїться зазнати поразки на референдумі щодо змін в конституцію країни. Він шукає конфронтації з Європою, аби перетворити голосування на референдумі в питання турецької честі. Ми повинні розладнати його плани", - підкреслив Брок у бесіді з кореспондентом газети Die Welt.

Як відомо, минулими вихідними влада Нідерландів відмовила у в'їзді до країни міністрові закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу, який мав намір виступити з промовою у турецькому консульстві у Роттердамі. Літаку турецького міністра не дозволили здійснити посадку в Нідерландах. З країни також видворили міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатму Бетюль Сайян Кайя - місцева влада оголосила її "небажаним іноземним громадянином".

Дії Нідерландів викликали різке невдоволення Анкари. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав нідерландську владу "фашистами", заявив, що Нідерланди діють "як бананова республіка", і запропонував міжнародним організаціям ввести санкції проти уряду в Гаазі. Чавушоглу, будучи у Франції, назвав Нідерланди "столицею фашизму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-