Ердоган заявив, що Нідерланди діють

Ердоган заявив, що Нідерланди діють "як бананова республіка"

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у неділю, що Нідерланди поводяться як "бананова республіка", та закликав накласти санкції проти країни.

Про це повідомляє Reuters

"Чи сказала щось Європа? Ні. Чому? Тому що вони не кусають одне одного. Нідерланди діють як бананова республіка", - наголосив Ердоган у своїй промові в провінції Коджаелі неподалік Стамбула.

Цю заяву він зробив після того, як прем'єр-міністр Біналі Йилдирим раніше сказав, що Туреччина вживатиме відповідних "жорстких заходів" проти Нідерландів, не уточнивши, яких саме.

"Я закликаю всі міжнародні організації в Європі та деінде ввести санкції проти Нідерландів", - підкреслив Ердоган.

Як відомо, влада Нідерландів запобігла візиту міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Саян Каї до Роттердама для участі у зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр у справах сім'ї та соціальної політики у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Раніше Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам на підтримку референдуму про надання широких повноважень президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення літака Чавушоглу у Роттердамі.

МЗС Туреччини вже зажадав, щоб посол Нідерландів в Анкарі, який перебуває у відпустці поза межами Туреччини, певний час не повертався до виконання своїх обов'язків. Крім того, Туреччина пригрозила Нідерландам "жорсткими заходами", доки офіційний Амстердам не вибачиться перед Стамбулом за дипломатичний скандал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-