Турецька епопея в Європі: Йлдирима попросили поки не їхати в Данію

Турецька епопея в Європі: Йлдирима попросили поки не їхати в Данію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Данії Ларс Льокке Расмуссен закликав свого турецького колегу Біналі Йилдирима відкласти запланований на березень візит через напруженість між Анкарою і Нідерландами.

Про це повідомляє The Local

"Такий візит не може відбутися у світлі нинішніх виступів з боку Туреччини проти Нідерландів. Тому я запропонував своєму турецькому колезі відкласти нашу зустріч", - сказав Расмуссен.

Прем'єр-міністр Данії додав, що за нормальних обставин він би з радістю прийняв Йилдирима, з яким мав відвертий і конструктивний діалог 10 грудня в Анкарі.

Як зазначається, візит турецького прем'єра був запланований на 20 березня.

За словами Расмуссена, Данія "із серйозною стурбованістю стежить за подіями в Туреччині, де демократичні принципи перебувають під великим тиском".

Як відомо, влада Нідерландів запобігла візиту міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Саян Каї до Роттердама для участі у зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр у справах сім'ї та соціальної політики у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Раніше Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам з метою підтримки референдуму про надання широких повноважень президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення літака Чавушоглу у Роттердамі.

МЗС Туреччини вже зажадав, щоб посол Нідерландів в Анкарі, який перебуває у відпустці поза межами Туреччини, певний час не повертався до виконання своїх обов'язків. Крім того, Туреччина пригрозила Нідерландам «жорсткими заходами», доки офіційний Амстердам не вибачиться перед Стамбулом за дипломатичний скандал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-