Конгрес вимагає від Трампа доказів його звинувачень на адресу Обами

Конгрес вимагає від Трампа доказів його звинувачень на адресу Обами

Укрінформ
Впливові американські сенатори й конгресмени виступили з вимогою до президента США Дональда Трампа надати докази його звинувачень на адресу президента Барака Обами про начебто розпорядження прослуховувати Trump Tower під час виборів.

Про це заявили, зокрема, сенатор Джон Маккейн і керівництво Розвідувального комітету Палати представників США, передає Укрінформ.

"У мене немає жодних підстав вважати, що ці звинувачення (Трампа – ред.) є справедливими, однак я також вважаю, що президент Сполучених Штатів може з'ясувати це за хвилину. Все, що він повинен зробити, це підняти слухавку, набрати директора ЦРУ, директора національної розвідки і спитати: "Отже, що сталося?" - заявив в неділю в інтерв'ю телеканалу CNN Джон Маккейн.

Він підкреслив, що нинішній глава Білого дому Дональд Трамп має обрати з двох варіантів: "Або спростувати, або підтвердити інформацією, на що заслуговує американський народ".

Водночас, керівники Розвідувального комітету Палати Представників конгресмени Девін Нунес і Адам Шифф у відкритому листі Трампу також висловили вимогу надати докази, які б підтвердили його звинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня Дональд Трамп звинуватив Барака Обаму в прослуховуванні телефонів у його виборчому офісі в Trump Tower. Відповідний запис він розмістив у твітері. Водночас, він не надав жодних доказів на підтвердження цьому.

Речник Барака Обами Кевін Льюїс, а також кілька високопоставлених чиновників з його адміністрації категорично спростували ці звинувачення. Тим не менше, нинішня команда Білого дому звернулася з проханням до Конгресу провести перевірку, чи не мали місце перевищення повноважень попереднім президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-